Om tävlingen Kustjagaren

Tävlingen kommer att ske lördagen den 2:e juli 2022.

Kustjagaren heter inte Kustjägaren som många tror. Tävlingen går längs med Karlskronas kust och där av namnet, Kustjagaren.

Kustjagaren i Karlskrona tävlas i patrull om två personer. Med karta som grund och markerad/snitslad väg, tar man sig fram på land och i vatten. Man simmar mellan öar och uddar och springer på vägen och i skog, för att ta sig närmsta väg från Torhamnsudde till Karlskrona stortorg.

Under löpsträckorna så kommer det finnas tre vätskekontroller där man kan fylla på sin vätskebehållare. (Kolla tävlingskartan)

Säkerhetsbåtar kommer övervaka alla vattenövergångar. För en sådan här typ av tävling rekommenderar vi ett par bra löparskor och en våtdräkt. Vissa saker är obligatoriska medan andra är rekommendationer, all information hittar ni under fliken tävlingsregler.

Man kan ställa upp i klasserna Herr, Dam samt Mixlag. Dock är lägsta ålder 18 år.

Trossö Buss kommer transportera tävlande från Karlskrona konserthus, där samling och genomgång är, ut till Torhamnsudde där starten går kl 10.30.

Kustjagaren är en tävling som inte kräver något medlemskap i någon idrottsförening eller klubb. I denna tävling kan vilken motionär eller elittränad person som vill delta vara med. Försäkring för varje deltagare står Kustjagaren för via Folksam, så alla tävlande är i trygga händer.

Kustjagaren Swimrun Banrekord:

Klass Lag Tid År
Dam Helen Maalinn & Helena Sivertsson 03:08:49 2018
Mix Annika Ericsson & Fredrik Axegård 02:56:16 2018
Herr Lars Ekman & Jonas Ekman 02:53:02 2019

Har ni några frågor eller funderingar så är ni välkomna att maila eller ringa. info@kustjagaren.se

Tävlingen arrangeras av Kustjagaren AB med stöd från lokala föreningar och partners.